3

How To Make a WordPress Template (Part 1)

Sudah lama saya pengen membuat artikel ini untuk sekedar biar nggak lupa dengan langkah2 pembuatan template di wp, dan juga untuk sharing ilmu dengan pembaca setia blog saya (he he).
Sebenernya tutorial mengenai wp sudah disediakan dengan sangat lengkap oleh komunitasnya, dan dalam bahasa inggris [-saya juga belajar dari situ]😀

Documentation-nya bisa diliat di alamat http://wordpress.org, disitu dijelaskan function2 apa saja yang ada, lalu penjelasan2 mengenai istilah2 di wp, dsb..

Ok, saya coba simpulkan sedikit dari sumber tersebut ya. Semoga membantu, Insya Allah.. Continue reading

0

Workshop Bookbinding Surabaya

Hari Sabtu besok insyaaAllah mau ikut workshop bikin buku (book binding). Workshop ini sudah kutunggu-tungguuu.. Dulu sempat kepingin nekat ke Bandung buat ngejar Workshopnya Mbak Tarlen ini (haha). Jadi pas denger dari Mita ada pendaftaran kursus kilat nya. Langsung : “Ikuuuut!!….”😀

Mbak Tarlen ini adalah pendiri dan penggagas Tobucil & Klabs. Buat yang sering mondar-mandir di dunia Craft pasti kenal deh dengan Tobucil. Atau yang sudah join Grup Indonesian Crafter di Facebook pasti sering ngileerr pengen ikutan acara “Crafty Days” yang tiap tahun diadakan oleh Tobucil (hehe, maksudnya aku yang kepingin banget :P).

Poster Workshop Membuat Buku

Poster Workshop Membuat Buku

Materi Workshop dan Talkshow-nya secara detil ada disini.

Dan ini lokasi tempat Workshop Bookbindingnya:
di c2o Library
Jl. Dr. Cipto No 20 Surabaya

Dari Sidoarjo ke Jalan Raya Darmo itu belok kiri kearah Konsulat Jendral Amerika Serikat yang lama, atau ke Nav Karaoke Dr. Sutomo / Klinik Kecantikan Natasha. Lalu selanjutnya kita lihat peta berikut ini saja😀

Hasil Google Map Lokasi c2o Library Surabaya

Hasil Google Map Lokasi c2o Library Surabaya

Kalau ada yang tertarik mau ikutan, bisa langsung kontak ke CP-nya, semoga seat nya masih ada tersisa. Bisa juga mention twitter Mbak Tarlen di @vitarlenology, atau daftar langsung ke Mbak Deasy Esterina di @deasyest, dan c2o Library di @c2o_library.

Sebenernya kepingin juga ikutan acara di hari Kamis-nya, talkshow tentang hobi, kreativitas, pengalaman Mbak Tarlen dalam mengelola toko buku, klub pecinta hobi, dan Crafty Days.. Dan lain-lain, gak ngerti juga apa lagi, lha wong saya juga belum ikutan. Haha…

Semoga temen-temen dari Komuter Ijo ada yang ikut deh, jadi bisa sharing isi talkshow nya ke akuu…. ^_^

roxa~

Video
0

What Islam Means To Me

Video repost from Sister Sara Kuratnik, the winner of Quran Weekly’s Pre-Ramadan video contest & a brand new iPad Mini!

when I was 8 years old my friends asked me why I didn’t eat pork
I didn’t hesitate in saying what I knew was true, it was against my religion
To the understanding that God would care what you ate?
They didn’t get it..
But that didn’t matter, we were eight..

But the questions became hard and my circle of friends became small..

“Why are your parents so straight?”
“Why can’t you date?”
“What’s the big deal if you lie?”…

Questions that I did not know how to answer,
At the time became like ticking a walk through a field of mines
Every step that I took I expected and EXPLOTION!
A force field of humanity as the laughed, until they cried..
It was against my religion,
But that didn’t matter anymore, we weren’t eight..
Now we had opinions and free will, The ability to do whatever we wanted!

Parents were like policeman, you’d run as fast as you could, and then you’d hide
Teachers who kept secret..
And bad..bad friends were on your side

I JUST WANTED TO BE NORMAL

Oddly enough I’d still never was, and then it started…..
I tracked of Surah Yaasin became the backdrop to all my Bus rides
I didn’t understand a word. I didn’t understand why I cried
I didn’t know why I couldn’t sleep no matter how hard I tried
Nothing was normal anymore..

So to me islam is not just a submission
A religion, a set of rules on how to behave
THESE are words, terms, that we have not learned to love
And if you call this islam then you have a lot to explain
To the ones who come to Him through agony and pain
To the ones who come to Him through having lived life in vain
To the ones who come to Him through seeking real change
And to the ones who come to Him knowing there is nothing to gain in this world

ISLAM to me is PURPOSE
Knowing that you have a place you belong
Beyond critics and mean teens
Eating disorders and drama queen
Beyond the life of chasing money and fame
Beyond the desire to fulfill desires there is a POINT
AND IT IS.. YOU
YOU who never sleeps
Who gives without requests
YOU who allows failures to finish at their bests
YOU who despite falsehood and lies are an eternal truth known to all who are wise enough to know
That the most beautiful thing in this world
The most beautiful things in ISLAM,
Is to know YOU…..

Sister Sara K.

1

Umrah Tips

Assalamu’alaikum,

Alhamdulillah, all praise be to Allah that made us finally able to perform Umrah for free last April (later about the story iA). We were completely clueless about the preparation, what we’re going to face, or what we’re going to do there in the House of Allah, because not so many people around us that time, who went there ever mentioned about it. So, here I’m going to share some of my tips during Umrah for you who will be performing Umrah or Hajj (Aamiin yra.) with my deepest intention only to make you all of my sisters and brothers be fully prepared inshaAllah.

  1. Document Preparation
    • Passport
    • Umrah Schedule
    • Name Tag from your Umra/Hajj Group
  2. Drugs and Medicine
    • Primolut N, can be used for postponing the period. This contains a medication called as norethisterone. You need 5 mg (one tablet) three times per day starting about 7 days before your period. People commonly use this medicine during the Hajj or Umrah because the want to be pure and actively engaged in religious duties especially the main rite, tawaaf. Plus the fact that many women save for going to Makka to perform Hajj/Umra, so they don’t want their rites tobe ruined because of the period. But the arguments about the usage of this medicine in Islam is still a contradictary among the Scholars.

      primolut N

      primolut N

    • Special Medicine, the meds for your chronic disease, such as hypertension, diabetes, etc.
    • Common medicine, the meds you use to cure your common everyday symptoms.

      obat umum indonesia

      Band-aids, gastric meds, light painkiller, flu & cough meds, ginger candy, etc

  3. Clothes (Shields) and Shoes
    • Mask and Sunglasses

      umra-face-mask

      Hey, I’m smiling inside!😉

  4. Face and Skin care9 Energy water 30020111216145731I bought a bottle of this energy water for IDR 125K. And then buy 2 smaller refillable spray-bottles like this one below, then split the water with my sister. You can use this method to save more money and use it for other to-buy-list😀
    Plus, you won’t need this water as much as you are in UEA once you’re back to your Country.

    vaseline petroleum jelly, a bottle of face energy water, leave in hair conditioner, lip balm

  5. Salah and Supplication book
    Tafseer, Du'a and Salah Books

    Tafseer, Du’a and Salah Books

    • Shalat, Shalawat, and Du’a Book
    • Qur’an
    • Tafseer
  6. Tools
    • camera
    • camera adaptor
    • your phone
    • charger
    • flash light
    • sewing kit
0

WordPress For Blackberry

Memang agak telat sih. Berhubung termasuk belated new user of BlackBerry Smartphone (hihi, baru 2 minggu), itupun terpaksa karena hp lama sudah tak layak pakai alias out of order😀

Hasil utak-atik, seribu-satu usaha dicoba untuk menemukan keuntungan dalam menggunakan BlackBerry (Bb), akhirnya coba menginstall beberapa aplikasi yang bisa didownlod secara gratis lewat AppWorld. Diantaranya aplikasi untuk mengakses ke web favorit saya, yaitu.. wordpress.com.

Hasil percobaan penggunaan aplikasi blogging WordPress for BB ini so far sangattt memuaskan. Kebutuhan menulis dimanapun kapanpun saat mood datang, terpenuhi dengan baik. Untuk selanjutnya, Saya coba post artikel ini, trus berhasil nambah kategori baru, kemudian… nanti deh kita coba fitur-fitur yang lainnya \(´▽`)/
Selamat meng-eksplor! Dan kalau ternyata Kamu juga menemukan hal yang baru, jangan lupa dibagi ya?😉

roxa~

1

Ramadan Preparation Webminar – Day 1

Speaker: Imam Omar Suleiman

Topic: Let The Hearts Submit!

Imam Omar Suleiman

(the first 6 minutes)

When Allah SWT says “The Day when there will not benefit [anyone] wealth or children, But only one who comes to Allah with a sound heart.” (Qur’an, 26:88-89). Now defining the “sound heart” is where we have the problems, because a lot of people will try to claim that they have a good heart. Usually when a person makes a point to say that he has a good heart & pure heart, that’s a pretty good indication that the person doesn’t have a pure heart because that means that that person have the feeling of insecurity. Usually when a person says that “I have a sound heart” that means that involved them some sort of public stand-up and doing things that is obviously un-islamic. Continue reading

18

Membuat Baju Boneka Barbie

Berawal dari mencari ide model baju yang bertema harajuku untuk sesi pemotretan (salah satu komunitas fotografi di Surabaya meminta saudaraku jadi modelnya), lalu menemukan artikel ini CDDC- Challenge 8 Around the world in one Fashion! dan penasaran untuk liat ide-idenya yang unik.. tak kuasa diriku untuk tidak meng-explore hobby ku yang telah lama kandas :-p Yaituu… mendesain baju untuk boneka Barbie!

Jenis Barbie yang aku suka adalah edisi MyScene, terutama yang namanya Maddison.  Tapi sayang sekali, belum banyak desainer yang membuat artikel tentang jenis yang satu ini. Punyaku sendiri, juga belum pernah saya utak-atik wardrobe-nya. Padahal gayanya yang senang memakai aksesori *bling-bling* itu pasti seru buat dijadikan eksperimen😀

si Tish (nama boneka Maddison-ku) ini sudah lama nggak disentuh di dalam box-nya, kira – kira hampir 2 tahun lah.. Kemarin sempet dibuat mainan sama ponakan, lalu alhasil sepatunya jadi tinggal 1😦
-ouch, maafkan kami… kasihannya kamu, Tish..-

ini ada beberapa link blog yang bisa ditilik untuk kembali merefresh kenangan masa kecil bermain bersama dan mendandani boneka Barbie🙂

  1. Creazione – Creation in Miniature
  2. The Roses Couture
    Dior Haute Couture Spring 2010

    Dior Haute Couture Spring 2010

    Done!! baju boneka setelah jadi

  3. Continue reading
4

lax dan analogi “Ngapel”

Sebelumnya Saya minta maaf ya.. kalau ada kata2 yang sekiranya nanti dapat menyinggung suatu kelompok, perorangan, atau agama tertentu..

Tulisan ini cuma perenungan saya dalam menyiasati diri saya sendiri yang masiih susah khusyuk dalam shalat atau sering ada rasa ‘malas’ menjalankan shalat.

Harapan saya sih semoga temen2 juga bisa ngasih masukan yang membangun buat aku nantinya, trus.. lebih Alhamdullilah lagi kalo saya bisa memberi masukan ke temen2 dengan adanya posting ini. Ok?! Continue reading